Op zondag 22 Maart 2020 organiseren wij weer onze jaarlijkse Lentetocht. Toerfietsers worden getrakteerd op een mooi uitgepijlde route met mooie klimmetjes. Ten opzichte van andere jaren is de route iets aangepast, maar de bestemming (de Veluwezoom en de Posbank) is niet gewijzigd. De verzorgingspost is bij het clubhuis van SC Veluwezoom.

80 km route

Deze route volgt voor een groot deel de 110 km route, maar een aantal klimmetjes worden overgeslagen. Deze afstand is met name geschikt voor iedereen die nog niet zoveel fietskilometers in de benen hebben.
De 80 km route gaat via Wichmond door de Bakerwaard richting Bronkhorst en daarna op naar Doesburg. Via het nieuwe fietspad door de Havikerwaard gaat het richting de Steeg en daarna de Posbank op.
We volgen de Beekhuizenseweg en na de afdaling van de Zijpenberg laten we de Emma Pyramide rechts liggen en gaan richting de verzorgingspost in Velp.
Vervolgens gaat de route vals plat omhoog over de klinkertjes van de Kluizenaarsweg. Om daarna via een mooi fietspad weer richting de Posbank te gaan.
Via de afdaling Schaapsallee gaan we richting Laag Soeren en via Leuvenheim richting Cortenoever.
Tot slot via het mooie fietspad langs de IJssel gaan we vervolgens weer richting Vorden.

Lekker klimmen met de 110km route

Voor de fantiekelingen die 80km niet genoeg vinden en de beentjes echt willen testen hebben wij een gepijlde 110km route.
De fietser wordt getrakteerd op fraaie klimmetjes in Arnhem.
De eerste vlakke aanloop is gelijk aan die van de 80 km route, maar boven op de Posbank bij het paviljoen splits de 110 km route zich af via de afdaling Schietbergseweg richting Rheden. Daarna de klim Zijpenberg. Met een lengte van 2,4 km en 85 hm is dit een kuitenbijter.
Boven op de Beekhuizenseweg wordt de route van de 80 km opgepakt.
Via de Beekhuizenseweg gaat het richting Emma Pyramide. Vanaf Rozendaal wordt de weg vervolgd met mooie klimmetjes in Velp en Arnhem-Noord (Geitenkamp en Valkenhuizen).
Via de Zijpendaalseweg en Schelmseweg gaat het daarna richting de verzorgingspost in Velp. Ook de 110 km route gaat via de beruchte Kluizenaarsweg terug richting Posbank en volgt verder de 80 km route tot in Vorden.

Ideale voorbereiding

Deze toertocht is met de eerste hoogtemeters van het seizoen (totaal ca. 770 hm) een ideale voorbereiding voor de Ronde van Vlaanderen (zaterdag 4 april 2020) en de Amstel Gold Race  (18 april 2020). Wij hopen op een lekker voorjaarszonnetje en een mooie opkomst!

De starttijd voor deze tocht is van 08.30 -10.00 uur bij café-restaurant De Herberg, Dorpsstraat 10 in Vorden.

Share This