Op zondag 17 Maart 2024 organiseert de VRTC weer hun jaarlijkse Lentetocht. Toerfietsers worden getrakteerd op een mooie route met uitdagende klimmetjes. De bestemming is zoals andere jaren de Veluwezoom en de Posbank. De verzorgingspost is zoals vertrouwd bij SC Veluwezoom in Velp.

Dit jaar nieuwe routes. De 80 km gaat via een mooie route langs Laag Soeren en de Posbank naar Velp.

Na de verzorgingspost gaat de route verder via Biljoen langs de IJssel richting de Steeg en vervolgens via de Havikerwaard en Doesburg terug naar Vorden.

De 110 km gaat via de Loenermark naar Schaarsbergen en na enkele klimmetjes in Arnhem-Noord naar de verzorgingspost. Na de pauze gaat de route via vals plat van de Kluizenaarsweg naar de Posbank om daar ook nog wat klimmetjes mee te pakken. En vervolgens via de Steeg, Havikerwaard en Doesburg terug naar Vorden.

De 80 km tocht is op gepijld en (na voorinschrijving) ook beschikbaar op GPX. De 110 km tocht is alleen beschikbaar op GPX en alleen bij voorinschrijving.

Voorinschrijving is mogelijk via: Fietssport – Lentetocht Vorden-Posbank 2024, zondag 17 maart 2024

 

Ideale voorbereiding

Deze toertocht is met de eerste stevige hoogtemeters van het seizoen een ideale voorbereiding voor de Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race, Limburgs Mooiste en andere Voorjaarsklassiekers!. Wij hopen op een lekker voorjaarszonnetje en een mooie opkomst!

Start is van 08.30 – 10.00 uur bij café-restaurant De Herberg, Dorpsstraat 10 in Vorden.

Share This