Op zondag 20 Maart 2022 organiseert de VRTC weer onze jaarlijkse Lentetocht. Toerfietsers worden getrakteerd op een mooi uitgestippelde en gepijlde route met mooie klimmetjes. De bestemming is zoals andere jaren de Veluwezoom en de Posbank. De verzorgingspost is zoals vertrouwd bij SC Veluwezoom in Velp.

Route 80km – 425hm.

Deze route volgt voor een groot deel de 110 km route, maar een aantal klimmetjes worden overgeslagen. Deze afstand is met name geschikt voor iedereen die nog niet zoveel fietskilometers in de benen hebben. De 80 km route gaat via Wichmond door de Bakerwaard richting Bronckhorst en daarna op naar Doesburg. Vlak na Doesburg gaat de toertocht verder via het nieuwe fietspad door de Havikerwaard. In de Steeg aangekomen gaat de route richting het paviljoen op de Posbank, via de Diepesteeg en de Beekhuizenseweg. Na de afdaling van de Zijpenberg laten we de Emma-Pyramide rechts liggen en gaan richting de verzorgingspost in Velp. Vervolgens gaat de route vals plat omhoog over de klinkertjes van de Kluizenaarsweg. Om daarna via een mooi fietspad weer richting de Posbank te gaan. Via de afdaling Schaapsallee gaan we richting Laag Soeren en via Leuvenheim richting Cortenoever. Daar gaan we via het mooie fietspad langs de IJssel weer richting Vorden.

Route 110km – 847hm.

Voor de fanatiekelingen die 80km niet genoeg vinden en de beentjes echt willen testen hebben wij een gepijlde route van 110km, met ook dit jaar weer extra fraaie klimmetjes in Arnhem. De eerste vlakke aanloop is gelijk aan die van de 80 km route. In de Steeg is de eerste klim richting het paviljoen op de Posbank. Daar aangekomen gaan we via de Schietbergseweg weer terug naar Rheden. Om daarna via de Snippendaalseweg de tweede klim te pakken, Zijpenberg, om daarna uit te komen op de Beekhuizenseweg. Vervolgens gaan we afdalen via de Beekhuizenseweg richting de klim Emma-Pyramide. Vanaf Rozendaal wordt de weg vervolgd met mooie klimmetjes in Arnhem-Noord (Geitenkamp en Valkenhuizen). Via de Zijpendaalseweg komen we uit op de Schelmseweg en gaan we weer richting Velp. Na de verzorgingspost gaat ook de 110 km route via de beruchte Kluizenaarsweg weer richting Posbank en volgt daarna verder de 80 km route tot in Vorden.

Ideale voorbereiding

Deze toertocht is met de eerste hoogtemeters van het seizoen  (80km – 425hm en 110km – 847hm) een ideale voorbereiding voor de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race. Wij hopen op een lekker voorjaarszonnetje en een mooie opkomst!

De starttijd voor deze tocht is van 08.30 -10.00 uur bij café-restaurant De Herberg, Dorpsstraat 10 in Vorden.

Voorinschrijving mogelijk: Fietssport – Lentetocht Vorden-Posbank 2022, zondag 20 maart 2022

 

 

 

Share This
X