Op zondag 19 Maart 2023 organiseert de VRTC weer onze jaarlijkse Lentetocht. Toerfietsers worden getrakteerd op een mooi uitgestippelde en gepijlde route met mooie klimmetjes. De bestemming is zoals andere jaren de Veluwezoom en de Posbank. De verzorgingspost is zoals vertrouwd bij SC Veluwezoom in Velp.

Route 80km.

De Lentetocht Vorden –  80km – Veluwezoom route gaat via Wichmond door de Bakerwaard richting Bronkhorst en daarna op naar Doesburg. Vlak na Doesburg gaat de toertocht verder via het nieuwe fietspad naar de Havikerwaard. In de Steeg aangekomen gaat de route richting het paviljoen op de Posbank via de Diepesteeg en de Beekhuizenseweg. Na de afdaling van de Zijpenberg laten we de Emma Pyramide rechts liggen en gaan richting de verzorgingspost in Velp. Vervolgens gaat de route vals plat omhoog over de klinkertjes van de Kluizenaarsweg. Om daarna via een mooi fietspad weer richting de Posbank te gaan. Via de afdaling Schaapsallee gaan we richting Laag Soeren en Leuvenheim richting Cortenoever. Daar gaan we via het mooie fietspad langs de IJssel weer richting Vorden.

Route 110km.

De Lentetocht Vorden – 110km – Posbank is een must voor de fanatieke toerfietser met dit jaar extra fraaie klimmetjes rond de Posbank en in Arnhem. De eerste vlakke aanloop is gelijk aan die van de 80 km route. Na Doesburg gaat de route richting Ellecom, waar de eerste klim volgt (fietspad van De lange Juffer). Na een afdaling via het fietspad naar de Steeg volgt de beruchte klim van Rozenbos. Boven bij het paviljoen op de Posbank gaan we via de Schietbergseweg weer terug naar Rheden. Om daarna via de Snippendaalseweg de derde klim te pakken (Zijpenberg) en weer uit te komen op de Beekhuizenseweg. Vervolgens gaan we afdalen via de Beekhuizenseweg en gaan we richting de verzorgingspost. Na de verzorgingspost wordt de weg vervolgd met nieuwe klimmetjes in Arnhem-Noord/Monnikenhuizen (Doctor Schaepmanlaan en Zaslaan). Gebleven is de afdaling Monikkensteeg en de klim van de Bosweg. Via de Schelmseweg gaan we weer terug richting Roosendaal en daar wacht een volgende nieuwe klim (het nieuwe betonfietspad bij kasteel Rosendael richting parkeerplaats Rozendaal/Kluizenaarsweg Posbank). Boven aangekomen gaan we via het fietspad naar het fietspad van de Koningsweg. Daarna wacht de laatste klim richting de brandtoren. Via mooie fietspaden komt de route via de Lange Juffer (vals plat) terecht op de Schaapallee en volgt daarna verder de 80 km route tot in Vorden.

Ideale voorbereiding

Deze toertocht is met de eerste hoogtemeters van het seizoen  (80km – 425hm en 110km – 847hm) een ideale voorbereiding voor de Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race, Limburgs Mooiste en andere Voorjaarsklassiekers!. Wij hopen op een lekker voorjaarszonnetje en een mooie opkomst!

Voorinschrijving 110 km is verplicht (de route is niet uitgepijld en alleen via GPX te volgen). Start is van 08.30 – 10.00 uur bij café-restaurant De Herberg, Dorpsstraat 10 in Vorden. info. vrtcvorden.nl

Voorinschrijving mogelijk: Fietssport – Lentetocht Vorden-Posbank 2023, zondag 19 maart 2023

Share This