Sinds januari dit jaar is het op woensdagmiddag een levendige gezelligheid in de bossen rondom Vorden. De mtb jeugdgroep van VRTC traint dan op de mtb route Vorden en rondom het Grote Veld. Stoere jongens en meisjes die wel houden van gezelligheid en niet bang zijn voor modder en hindernissen.

Nieuwe tak van VRTC
Sinds januari van dit jaar heeft VRTC een mtb-jeugdgroep opgericht. Daarmee heeft VRTC een vervolg gegeven aan het initiatief van de gemeente om de jeugd in gemeente Bronckhorst kennis te laten maken met mtb-en. De trainingen worden gegeven door twee ervaren mountainbikers Roy Huetink en Klaartje Legtenberg. Daarnaast fietsen er altijd een aantal bijrijders mee voor een extra oogje in het wiel. Inmiddels zijn er al zo’n 20 jongens en meisjes lid van de mtb-jeugdgroep bij VRTC.

Techniek en behendigheid
Plezier staat centraal tijdens de trainingen die één keer in de twee weken plaatsvindt. De techniek en behendigheid die nodig is voor het mtb-en wordt op een speelse wijze aangeleerd. Zo fietsen de jongens en meisjes bijvoorbeeld over een parcours met wipwap en slalom of er wordt op de mtb voetbal of tikkertje gespeeld. Van dit soort spelletjes leren de kinderen goed sturen en je evenwicht bewaren op de fiets. Naast de techniek en behendigheid wordt natuurlijk ook over de echte mountainbike route van Vorden gereden. Op de route brengen de kinderen het geleerde in de praktijk. Regelmatig hebben de jongens en meisjes aan het eind van de training wel 16 kilometer op de teller staan!

Pannenkoeken met feestelijk tintje
Afgelopen 5 juli was de laatste training voor de zomervakantie. Alle jeugdleden, trainers en bijrijders hebben als afsluiting de mtb-route in Ruurlo gefietst. Onderweg waren de nodige versnaperingen en na afloop was er een heerlijke pannenkoek. Tijdens het eten van de pannenkoek werden de kinderen verrast door voorzitter Henk Nijhof. Hij maakte bekend dat door de oprichting van de mtb-jeugdgroep de vereniging het 200ste lid heeft mogen verwelkomen. Het 200ste lid werd in het zonnetje gezet met een mooie cadeaubon van Profile Bluemink en alle kinderen kregen een echt VRTC vaantje. Dat gaf een extra feestelijk tintje aan deze mooie seizoensafsluiting.

 

Share This