Menu bovenaan iedereen

VRTC Najaarstocht

Voor het eerst werd de najaarstocht dit jaar georganiseerd op zaterdag 6 oktober. Het weer was prachtig , de route verrassend mooi, dus alle ingrediënten waren aanwezig voor een hele mooie zaterdag.

Dit jaar was het vertrek vanaf de nieuwe start locatie FreeWheel in Vorden waar Arjan Mombarg en compagnon Raymond Mars alles tot in de puntjes hadden geregeld, zodat na de inschrijving en een bak koffie de deelnemers de mooie natuur in omgeving Vorden konden gaan opzoeken.

Over mooie single tracks en zandpaden reed men een route van 30km of 50km . Deze route was zo uitgezet dat deze binnen een straal van 8km van Vorden bleef.  Via de Veldwijk slingerde de route binnendoor richting Almen , waar het zich weer afboog om de route te vervolgen over “het Groote Veld”  waar bij de Camping van Jannie en Joop Reintjes ( camping ‘t Groote Veld ) de balletjes gehakt weer heerlijk in de pan lagen te pruttelen.  Na deze pauze volgde ook de splitsing. De 50km maakte nog een extra lusjes richting Lochem. Ook hier weer mooie snelle en technische paadjes gevolgd door een langere verbindingslus om weer even op adem te komen. Mocht men nog geen genoeg hebben gehad van het geconcentreerde stuurwerk over de diverse wortels en dennenappels dan kon men in het laatste bosje voor het einde nog even de stuurmanskunsten erop los laten.

Qua route was het fantastisch, de gastvrijheid van de locaties weer bijzonder fijn, de medewerking van diverse grondeigenaren ,Geldersch Landschap en Natuurmonumenten fantastisch. Thijs Bleumink van Profile Bleumink bedankt voor het lenen van jou Servicebus. En uiteraard de mede bosgebruikers en weg gebruikers. Met elkaar voor elkaar!

Foto’s: www.achterhoekfoto.nl

 

Comments are closed.