Menu bovenaan iedereen

Lentetoertocht zondag 24 maart!

Op zondag 24 maart organiseren wij weer onze lentetoertocht! Met dit jaar nieuwere routes, maar de bestemming (de Veluwezoom en de Posbank) is niet gewijzigd. En uiteraard zijn de mooie klimmetjes gebleven evenals onze verzorgingspost bij het clubhuis van SC Veluwezoom.

De 80km route (Veluwezoom) volgt voor een groot deel de 110 km route, maar een aantal klimmetjes worden overgeslagen.

De starttijd voor deze tocht is van 08:30-10.00 uur bij cafe-restaurant De Herberg, Dorpsstraat 10 in Vorden.

De Lentetocht Vorden – Veluwezoom volgt voor een groot deel de 110 km route, maar een aantal klimmetjes worden overgeslagen. Deze afstand is met name geschikt voor de mensen die nog weinig fietskilometers in de benen hebben. De 80 km route gaat via Wichmond door de Bakerwaard richting Bronkhorst en daarna op naar Doesburg. Via de eerste klim over de Lange juffer gaan we naar de Carolinahoeve om daarna via de Beekhuizenseweg de Posbank op te gaan. Na de afdaling van de Zijpenberg laten we de Emma Pyramide rechts liggen en gaan richting de verzorgingspost in Velp. Vervolgens gaat de route vals plat omhoog over de klinkertjes van de Kluizenaarsweg. Om daarna via een mooi fietspad weer richting de Posbank te gaan. Via de afdaling Schaapsallee gaan we richting Laag Soeren en Leuvenheim richting Cortenoever. Daar gaan we via het mooie fietspad langs de IJssel weer richting Vorden.

De 110km route is een must voor de fanatieke toerfietser met dit jaar extra fraaie klimmetjes in Arnhem. De eerste vlakke aanloop is gelijk aan die van de 80 km route, maar na de Carolinahoeve gaat de 110 km route via de Diepe Steeg naar beneden om daarna in Rheden de Schietbergseweg op te gaan. Sinds de Giro van 2016 is deze klim ook wel bekend als de muur van Maarten Tjallingii. Probeer als eerste de oranje eindstreep van deze klim te bereiken en je hebt eeuwige roem. Via de Beekhuizenseweg gaat het daarna richting Emma Pyramide.Vanaf Rozendaal wordt de weg vervolgd met mooie klimmetjes in Velp en Arnhem-Noord (Geitenkamp en Valkenhuizen). Nieuw dit jaar is ook een extra klimmetje via de Zijpendaalseweg. Na de verzorgingspost gaat ook de 110 km route via de beruchte Kluizenaarsweg weer richting Posbank en volgt daarna verder de 80 km route tot in Vorden.

Deze toertocht is met de eerste hoogtemeters van het seizoen (totaal ca. 650 hm) een ideale voorbereiding voor de Ronde van Vlaanderen (zaterdag 6 april 2019) en de later in het seizoen te fietsen Amstel Gold Race, Limburgs Mooiste, Luik-Bastenaken-Luik of de Tristan Hoffman Challenge.

Comments are closed.