Menu bovenaan iedereen

“Grote Veld” veldtoertocht Zondag 9 december

Zondag 9 december organiseren wij voor de 36ste keer onze “Grote Veld” veldtoertocht in de mooie omgeving van het bosrijke Vorden en Lochem. Leden van de VRTC zijn al weer druk in de weer met de voorbereidingen om de deelnemers op 9 december een prachtige tocht te kunnen voorschotelen. Deze veldtoertocht staat op de kalender van de (N.T.F.U.) Nederlandse Toer Fiets Unie en staat bij de meeste veldrijders hoog aangeschreven op hun te fietsen tochten. Ook fietsers die geen lid zijn van de NTFU zijn van harte welkom en kunnen ook deelnemen aan de klassieker onder de veldritten.
De start is tussen 8:30 uur en 10:00 uur bij de kantine van de voetbalvereniging Vorden aan de oude Zutphenseweg 11 te Vorden. De deelnemers gaan via het Grote Veld met het nodige klimwerk naar de Lochemse berg. Daarna gaat de route via de Wildenborch weer terug naar het startpunt. Er zijn 2 afstanden waaruit men kan kiezen, 30 km of 45 km. De routes lopen grotendeels via mooie bospaden en zandwegen met tussendoor een enkele harde weg om indien nodig weer even op adem te komen. Deze veldtoertocht is mogelijk gemaakt mede dankzij de zeer goede samenwerking met diverse bos en landgoedeigenaren. Voor sommige stukken is een eenmalige toestemming verleend en de organisatie wil dan ook de deelnemers, die de route op de gps opslaan verzoeken om niet op andere momenten deze mooie route voor zich zelf nog een keer te rijden, waardoor de organisatie in de problemen kan komen.
Bij de controle/verzorgingspost onderweg worden een drankje, warme bouillon en ook de traditionele gehaktballetjes en broodjes verstrekt. Altijd een goed en gezellig moment om je ervaringen met andere deelnemers te delen. Daar is ook een materiaal en EHBO post aanwezig om eventuele pechgevallen verder te kunnen helpen. De gehele tocht is duidelijk met pijlen uitgezet en verder in secties verdeeld zodat de organisatie in geval van nood snel de plaats van ongeval/ pech kan bereiken. Ook via een 06 nummer, welke de deelnemers mee krijgen, is tijdens de rit de organisatie bereikbaar. Onze leden zullen ’s morgens regelmatig de rit controleren en brengen indien nodig “extra” pijlen aan.
Na afloop kunnen de deelnemers zich douchen, de fiets afspuiten en een hapje en een drankje nuttigen in de kantine van de voetbalclub Vorden. Leden van de N.T.F.U. betalen het gebruikelijke tarief van €4,- en niet leden betalen €5,- . Jeugdige deelnemers tot 15 jaar mogen gratis deelnemen. Wij hebben er weer zin in en hopen op 9 december weer een groot aantal deelnemers te mogen begroeten!

Comments are closed.