Menu bovenaan iedereen

Zondag 25 maart Lentetoertocht, 80 en 110 km!

Op zondag 25 maart 2018 organiseren wij onze jaarlijkse Lentetocht voor de toerfietsers. Zoals gebruikelijk op de vertrouwde datum, de laatste zondag in maart.
Vanwege het grote succes van vorig jaar hebben we de routes naar de Veluwezoom en de Posbank niet gewijzigd. 

De 110 km tocht is voor de fanatieke toerfietser een eerste uitdaging in het nog vroege racefietsseizoen. Na een vlakke aanloop via het mooie fietspad langs de IJssel door Cortenoever gaat de route via Leuvenheim richting Laag Soeren om daar al slingerend langs fietspaden de Posbank op te zoeken. Via de Beekhuizenseweg gaat het daarna richting Emma Pyramide. Vanaf Rozendaal wordt de weg vervolgd met mooie klimmetjes in Velp en Arnhem-Noord. Na de verzorgingspost in Velp gaat de route terug via de Zijpenberg met halverwege een mooi lusje. Om vervolgens aan te sluiten op de 80 km route. Vervolgens gaat de route via de Havikerwaard en Doesburg weer richting Vorden. 

De 80km tocht volgt voor een groot deel de 110 km route, maar een aantal klimmetjes worden overgeslagen. Deze afstand is meer geschikt voor de mensen die nog weinig fietskilometers in de benen hebben. De 80km route gaat na de Emma Pyramide richting de verzorgingspost in Velp. Vervolgens gaat de route via een mooi fietspad richting Rheden en door de Havikerwaard via Doesburg terug naar Vorden.

Start en inschrijving is van 08.00-10.00 bij cafĂ©-restaurant De Herberg, Dorpsstraat 10 in Vorden. Er zal gebruik worden gemaakt van scan en go wat zorgt voor een vlotte inschrijving. 

Comments are closed.