Menu bovenaan iedereen

Lente tocht

Persbericht

Lentetocht VRTC Vorden
Op zondag 26 Maart 2017 organiseert de VRTC (Vordense Rijwiel- en ToerClub)
de Achtkastelenrijders, haar jaarlijkse Lentetocht voor toerfietsers. Dit jaar weer op de vertrouwde datum (laatste zondag in Maart) en met nieuwe uitgezette routes naar de Veluwezoom en de Posbank.
110 km. De Lentetocht Vorden – Posbank is voor de fanatieke toerfietser een eerste uitdaging in het nog vroege racefietsseizoen. Na een mooie vlakke aanloop via het nieuwe fietspad langs de IJssel door Cortenoever gaat de route via Leuvenheim richting Laag Soeren om daar de slingerende fietspaden richting Posbank op te zoeken. Via de Beekhuizenseweg gaat het daarna richting Emma Pyramide. Vanaf Rozendaal maakt de route vervolgens een uitstapje met mooie klimmetjes in Velp en Arnhem-Noord (Valkenhuizen). Na de controlepost in Velp gaat de route terug via de Zijpenberg met halverwege opnieuw een mooi lusje. Om vervolgens aan te sluiten op de 80 km route. Vervolgens gaat de route via de Havikerwaard en Doesburg weer richting Vorden. Deze toertocht is met de eerste hoogtemeters van het seizoen (totaal ca. 830 hm) een ideale voorbereiding voor de Ronde van Vlaanderen (1 april 2017) en de later in het seizoen te fietsen Amstel Gold Race, Limburgs Mooiste, Luik-Bastenaken-Luik of de Tristan Hoffman Challenge die op 23 juni wordt verreden.

Start en inschrijving voor de 110 km is van 08.00 – 10.00 uur bij café-restaurant De Herberg, Dorpsstraat 10 in Vorden.

80 km. De Lentetocht Vorden – Velumwezoom volgt voor een groot deel de 110 km route, maar een aantal lastige klimmetjes worden overgeslagen. Deze afstand is meer geschikt voor de mensen die nog weinig trainingskilometers in de benen hebben en nog niet toe zijn aan een pittige tocht van 110 km. De 80 km route gaat na de Emma Pyramide richting de controlepost in Velp. Na de controlepost gaat de route via een mooi fietspad richting Rheden en door de Havikerwaard via Doesburg terug naar Vorden. Ook de starttijd voor deze tocht is van 08.00 -10.00 uur bij café-restaurant De Herberg, Dorpsstraat 10 in Vorden.
Voor meer informatie: www.vrtcvorden.nl

Comments are closed.