Menu bovenaan iedereen

Kastelenveldrit VRTC De Achtkastelenrijders

 

Vorden – Leden van de Vordense Rijwiel Toer Club De Achtkastelenrijders zijn al weer druk in de weer met de organisatie van hun jaarlijkse Kastelenveldrit. Zondag 29 januari organiseert de VRTC voor alweer het 36e jaar de Kastelenveldrit in de omgeving van Vorden.

Deze veldtoertocht staat ook op de kalender van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) en staat bij de meeste veldrijders met stip op hun te fietsen agenda. Maar ook fietsers die geen lid zijn van een wielervereniging zijn zeker van harte welkom en kunnen ook deelnemen aan deze klassieker onder de veldritten.
De start vindt plaats op sportpark ’t Grote Veld van VV Vorden aan de Oude Zutphenseweg in Vorden en voert de deelnemers via de buurtschappen Medler, De Wiersse naar Ruurlo en daarna via de buurtschappen ‘t Zelle en Linde weer terug naar het startpunt in Vorden. Er kan gekozen worden uit twee routes:30 en 45 kilometer. Starten kan tussen 8.30 en 10.00 uur. De routes lopen grotendeels via mooie bospaden en zandwegen met een enkele harde weg om even iets op adem te komen. In samenwerking met diverse bos- en landgoedeigenaren is het wederom een prachtige route geworden. Bij de controlepost worden weer een drankje, warme bouillon, een krentenbol en de traditionele gehaktballetjes verstrekt en er zal ook een materiaalpost aanwezig zijn. De gehele tocht is prima uitgezet met duidelijke pijlen en wordt door leden van de VRTC regelmatig gecontroleerd. Na afloop van de tocht kunnen de deelnemers zich douchen en is er ook een mogelijkheid om de fietsen af te spuiten. Leden van de NFTU betalen het gebruikelijke tarief en niet leden betalen een euro meer.
Voor meer informatie: zie de website www.vrtcvorden.nl.

Comments are closed.