Menu bovenaan iedereen

A.s. zondag de Grote Veldtoertocht Vorden

 

 

 

Grote Veld veldtoertocht

 

De route is afgelopen donderdag voorgereden en ligt er prima bij. Met dank aan onze leden die veel werk hebben verricht.
Moest de veldtoertochtcommissie in december nog besluiten deze tocht geen doorgang te laten vinden, omdat de weersvooruitzichten dermate slecht waren en men de deelnemers geen onnodige risico’s wilde laten lopen, zal deze tocht nu gehouden worden op 28 januari a.s. De geplande Kastelen veldtoertocht komt daardoor te vervallen en zal plaats maken voor de Grote Veld veldtoertocht die bij veel veldrijders hoog staat aangeschreven op hun te fietsen tochten. Ook fietsers die geen lid zijn van de NTFU zijn van harte welkom en kunnen ook deelnemen aan de klassieker onder de veldritten.

De start is tussen 8.30 uur en 10.00 uur bij de kantine van de voetbalvereniging Vorden aan de oude Zutphenseweg 11 te Vorden. De deelnemers gaan via het Grote Veld met  het nodige klimwerk naar de Lochemse berg. Daarna gaat de route via de Wildenborch weer terug naar het startpunt. Er zijn 2 afstanden waaruit men kan kiezen, 30 km of 45 km. De routes lopen grotendeels via mooie bospaden en zandwegen met tussendoor een enkele harde weg om indien nodig weer even op adem te komen. Deze veldtoertocht is mogelijk gemaakt mede dankzij de zeer goede samenwerking met diverse bos en landgoed eigenaren. Voor sommige stukken is een eenmalige toestemming verleend en de organisatie wil dan ook de deelnemers, die de route op de gps opslaan verzoeken om niet op andere momenten deze mooie route voor zich zelf nog een keer te rijden, waardoor de organisatie in de problemen kan komen.  Bij de controle/verzorgingspost onderweg worden een drankje, warme bouillon en ook de traditionele gehaktballetjes en broodjes verstrekt. Altijd een goed en gezellig moment om je ervaringen met andere deelnemers te delen. Daar is ook een materiaal en EHBO post aanwezig om eventuele pechgevallen verder te kunnen helpen. De gehele tocht is duidelijk met pijlen uitgezet en verder in secties verdeeld zodat de organisatie in geval van nood snel de plaats van ongeval/ pech kan bereiken. Ook via een 06 nummer, welke de deelnemers mee krijgen, is tijdens de rit de organisatie bereikbaar. Leden van de V.R.T.C. controleren ’s morgens regelmatig de rit en brengen indien nodig “extra” pijlen aan. Na afloop kunnen de deelnemers zich douchen, de fiets afspuiten en een hapje en een drankje nuttigen in de kantine van de voetbalclub Vorden. Leden van de N.T.F.U. betalen het gebruikelijke tarief van €4,- en niet leden betalen €5,- . Jeugdige deelnemers betalen half geld. Wij hebben er weer zin in en hopen op 28 januari weer een groot aantal deelnemers te mogen begroeten.

Comments are closed.